DealExtreme - nakup

Aktualizováno: neděle 28. prosinec 2014 23:46

Hodnocení uživatelů: 1 / 5

Aktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení

Ahoj Lidi prave sem obdrzel balicek z dealextreme.com kolem 3 dolaru no na cekaci dobu to docela slo(6 tydnu :D) ja sem si obednal 2 balicky zvlast ale nepochopim proc mi to posilaji dohromady jen o den zpozdeni jeden balicek na druhy na jeden balicek sem musel cekat protoze nemeli obednane zbozi a jeste musim ocenit zakaznickou sluzbu protoze mi odepsali ze v cine maji jakesi statni svatky ze budu cekat asi 2-3 tydny navic:D nevim komuse to jeste prihodilo ale to je jedno nespechal sem na to a zkousel sem to poprvy no :D

Akce v čínských E-shopech

Aktualizováno: neděle 28. prosinec 2014 23:46

Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení

Díky vaší stránce se mi podařilo získat pár zajímavých věcí za dobrou cenu, tak bych na oplátku chtěl přispět k rozšíření jejího obsahu.Plánovaly se přidávat akce a slevy na čínských e-shopech,tak bych tu měl první článek:

Našel jsem na eshopu davismicro.com (dnes aHappyDeal) akce za 0,01$. Mají neustále nějaké zboží za 1 cent i s Free Shippingem. Já už tak koupil čtečku MicroSD karet za v přepočtu 0,2kč nebo sluchátka. Akce jsou omezeny na 1ks na osobu na 14dní. Info o nových výrobcích za 0,01$ chodí pravidelně na email, ale seznam je řadí mezi spam. Já si toho bohužel všimnul pozdě a prošvihnul jsem hodinky za cent. Při nákupu je potřeba dát si pozor, jestli je to skutečně Free Shipping, občas je tam poštovné 8dolarů=>nevyplatí se. A ještě je potřeba při nákupu změnit způsob doručení z defaultního na flat rate aby bylo skutečně Free. A také zrušit Insurance(pojištění) zásilky.

Další akce bývají na FocalPrice.com. Mají několik druhů výhodných nákupů, ke kterým se dostanete přes tlačítko Special Offer nad vyhledáváním. Prvním typem jsou slevněné výrobky (Discount Center), je to pár vybraných výrobků se slevou 10%-20%. Dalším typem je výprodej (Clearance). V této nabídce je zhruba 8 výrobků s vyššími slevami než v předchozí sekci, ale jsou omezeny početm kusů. Poslední typ je balení dvou výrobků (Combo Deal). K těm se dá dostat přes Special Offer nebo u detailu výrobku to samo nabídne zajímavé balení vybraného výrobku a doplňujícího + slevu (například k nabíječce AA akumulátorů navrhne balení těchto akumulátorů a na celek dá slevu dolar). Tohle jsou zatím ověřené a mnou hojně využívané akce čínských e-shopů. Doufám, že to někomu pomůže, případně se podělí o další...

KISEN E73 z FocalPrice

Aktualizováno: neděle 28. prosinec 2014 23:46

Hodnocení uživatelů: 0 / 5

Neaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení

Moja prvá skúsenosť s FocalPrice bol hneď mobil. Síce druhý z tejto krajiny lebo ten prvý mi vydržal iba týždeň a potom ma o neho kamarát obral. Vraj za tie peniaze,aj keby vydržal iba pol roka.

Podmienky: musel mať 2x SIM, WIFI, bluetooth a lepší fotoaparát (na základe skusenosti z prvého mobilu som ani nedúfal že to bude niečo svetoborné,ale veď uvidíte)

Názov na FocalPrice: E73 Quadband TV FM Dual Sim Standby Touch Screen Cell Phone Black

Originálny názov: KISEN E73

Cena: 107,40 $

Objednávka dňa: 22.12.2010
Odoslaný dňa: 22.12.2010
Zásielka prijatá poštou: 24.12.2010
Doručenie balíku: 14.01.2011

Celý mobil je z plastu a po vytiahnutí z krabice sa mi zdal až príliš ľahký.Po pripojení k PC sa telefón hlási ako Mediatek MT6235. Dodávaný bol z dvomi 1800mAh, po prvom nabití mi vydržala batéria neuveriteľných 10 dní a to som na ňom stále niečo skúšal. Nakoľko má plnohodnotnú QWERTY klávesnicu, ktorá je umiestnená pod 3“ displayom,som myslel že bude s ňou neľahká práca,ale na moje prekvapenie funguje perfektne a len veľmi zriedkavo sa mi stalo že som stlačil iné písmeno ako to ktoré som potreboval.

Dotykový display fungoval dobre(asi 6 dní) až kým som nerozbil dotykovú plochu, naštastie sa dá ovládať tlačítkami a LCD zostalo neporušené,tak mi stačí objednať len dotykovú plochu,ktorej cena sa pohybuje okolo 6 $.

Prehrávanie mp3 a video súborov funguje bez problémov. Skúšal som aj nejaké eBook, ale podporuje len txt. TV funguje dobre, škoda že len analóg a dá sa urobiť aj videozáznam z TV. K rádiu niet čo dodať, môžeme ho nahrávať, použiť aj ako budík a na prehrávanie nie sú potrebné slúchatka. Ďalej má videorekordér a záznam zvuku,ale tie funkcie som nepoužíval, nakoľko ich viacmenej nepotrebujem.

JAVA aplikácie funguju a z internetu sa ich dá stiahnuť dosť. Telefón prišiel s naištalovanými nejakými hrami, Operou mini a klientom eBuddy.

Pripojenie na internet cez WIFI a wap funguje, ale neprišiel som na to ako sa pripojiť na internet cez tento mobil z počítaču.

Pre zvonenie sa dá nastaviť akákoľvek mp3 a tiež je možnosť si dať obrázok volajúceho,ale prekvapila ma jedná vec, nemožnosť nastaviť si vlastnú melódiu pre sms.

Pamäť teléfónu je asi 75 MB, ale dá sa rozšíriť o micro SD kartu a dodávaný je s 2 GB kartou.

Telefón prišiel iba z čínskym návodom, čo by mi až tak nevadilo lebo ich málokedy čítam, ale ak chcete telefón nastaviť do továrenskeho nastavenia alebo chcete naraz vymazať všetky kontakty, tak od Vás pýta nejký kód, ktorý je nastavený výrobcom a určite je napísaný v manuále, kedže čínsky neviem, tak som bádal ďalej. Našiel som na internete nejaký návod na čínske telefóny, bol tam aj tento kód a na počudovanie fungoval. Problém vyriešený lebo v nastavenia som si ho ihneď zmenil na taký aký mi vyhovuje.

Dodávaný je s viacerými jazykmi vrátane slovenčiny, nie je to síce nič svetoborné,ale základné funkcie sú preložené. S prekladom im určite pomohol ujo google.

Kameňom úrazu sú fotoaparáty, no nič moc. Telefón mal deklarovaný 3Mpx, ale nakoniec som zistil že je to 2Mpx a maximálne rozlíšenie 1600x1200. Prikladám aj fotky z oboch kamier.

Plus: Wifi, bluetooth, veľký display, TV, rádio bez nutnosti použitia sluchadiel, dual SIM, JAVA, výdrž batérie

Mínus: fotoaparát, nemožnosť nastavenia vlastného sms tónu, betéria je menšia tak sa hýbala,ale po vložení kúsku papiera je to OK

Na záver by som chcel povedať, že telefón za tie peniaze dobrý, ale komu záleží na fotoaparáte neodporúčam a asi neodporúčam žiadny telefón z tejto krajiny,pretože na tejto funkcii musia ešte veľmi veľa popracovať. Inak na funkcie ako telefonovanie, posielanie sms a mms,sem tam na nejaké núdzové pozeranie TV a rádio(hlavne ho používam ako budík) vynikajúca voľba.

kisen e73 balenie

kisen e73 1

kisen e73 2

Fotoaparát zadný:

kisen e73 zadna

Fotoaparát predný:

kisen e73 predna

Je FocalPrice SCAM?

Aktualizováno: neděle 28. prosinec 2014 23:46

Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení

Jedná se o upravený přepis (do podoby článku) e-mailové komunikace s jedním člověkem, který si objednal pár věcí z focalprice (tento článek byl vytvořen se sohlasem této osoby, která si, ale nepřála být jmenována):

Focalprice možná posílá menší věci, aby nalákal na větší nákup, toho se ale nedočkáš. Mám tam objednáno za 120 USD, platil jsem EMS už před víc jak 3 týdnama a furt nic. Z jinejch obchodů mám za tu dobu doma už i blbý airmaily. Akorát se pořád vymlouvaj, že už je to na cestě. Není. I na několika zahraničních fórech jsem viděl, že focalprice je scam. Už to řeším s paypalem. Každopádně focalprice víc než nedoporučuju.

O několik dní později...

Tak to dopadlo tak, ze balik dorazil na celnici 4 dny po tom, co mi paypal napsal, ze si od prodejce vyzadal cislo baliku. Evidentne (velice pravdepodobne - pozn. administrator) byl teda odeslanej az po zasahu paypalu. Zmenil jsem teda reklamaci nedodany zasilky na reklamaci, kdy chci vratit 24 USD priplatek za doruceni behem 6 dnu, tak uvidim jak to dopadne.

Mimochodem komunikace s nima je priserna - ptal jsem se, jak to s balikem vypada, jestli se nahodou neztratil a odpovedi mi byla otazka, jestli jsem ho uz dostal ... kdyz jsem napsal, ze rusim objednavku a chci penize zpatky (jeste davno pred tim, nez jsem kontaktoval paypal), tak mi napsali, ze to uz urcite mam a ze mi daj slevu 5% na dalsi nakup. Ja uz u nich nenakoupim. Vubec nepochybuju, ze kdybych platil pres WU, tak bych to nikdy nevidel. Rozhodni se sam, jestli to chces nechat jako scam nebo ne, mozna ti pomuzou i nazory na netu. Nekdo pise, ze posilaj, nekdo ze ne. Rozhodne by bylo dobry nechat upozorneni, ze se nevyplaci priplacet za rychly dodani (mimochodem u produktu nabizej i DHL a UPS, u objednavky pak jde ale jen EMS a neni to tim, ze by treba jen DHL a UPS nebylo pro CR dostupny).
Jo a jeste perlicka na zaver - prosil jsem je, jestli by nebylo mozny dat do baliku fakturu a na balik uvest spravnou cenu zasilky. Sice se nejdriv kroutili, ale kdyz jsem jim vysvetlil, ze to chci kvuli tomu, aby to proslo celnici bez zadrzeni, tak slibili, ze to udelaj. No a co myslis? Z celnice prisla vyzva at jim dodam fakturu ke zbozi a byla k tomu prilozena kopie predni strany baliku. Udana cena samozrejme hodne podhodnocena - 15 USD.

pozn. administrator - Já sám jsem s nákupem ve FocalPrice zatím žádný problém neměl (i když je pravda, že to vždy byly nákupy pouze za pár dolarů)...

Hodinky z Aliexpress.com

Aktualizováno: neděle 28. prosinec 2014 23:46

Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení

V stručnosti o Aliexpress.com. Nie je to klasicky obchod, je to len stránka kde v podstate predáva tovar viacej predajcov, niečo podobné Aukru, ibaže sa tam nedraží a veci sa tam kupujú. Všetko sú to nové veci len si treba vyberať dodávateľa a pozrieť si jeho históriu predaja a hodnotenia konkrétneho tovaru a predajcu. Sú tam veci kde je doprava free, ale väčšinou sa za ňu platí, ale to všetko sa dá zistiť v detaile produktu, po zadaní krajiny sa vám zobrazia možnosti doručenia a cena. Tento obchod ma takzvanú escrow ochranu spotrebiteľa t.j. neplatíte produkt priamo predávajúcemu, ale firme ktorá to celé spravuje a až keď prebehne obchod v poriadku, tak dostane predajca peniaze. Po objednaní začne plynúť predajcovi 7 dňová lehota na odoslanie, ak neodošle, tak Vám automaticky vrátia peniaze späť. Ak odošle tak začne plynúť lehota 27 dní na doručenie, ak vám tovar nepríde, tak treba na 27.deň ísť do objednávky a začať takzvaný spor s predajcom, kde napíšete aký je problém v tomto prípade, že vám nič neprišlo, toto si vie obchod overiť na základe sledovacieho čísla zásielky a peniaze Vám vrátia späť. Tento spor môžete použiť aj v prípade ak príde výrobok poškodený, iný, nefunkčný atď., ale nezabúdať že treba začať konať do 27 dní od odoslania výrobku predajcom a všetko treba dokazovať, ak to nestihnete, tak peniaze automaticky pošlú predajcovi. Samozrejme ak príde tovar za 12 dní a všetko je OK, tak ak chcete byť lojálny voči predajcovi, v objednávke dáte potvrdiť objednávku a peniaze pošlú predajcovi skôr ako uplynie lehota 27 dní.

Takže a teraz k tým hodinkám. Je to replika hodiniek Romain Jerome Titanic DNA a ďalšie hodinky sú Seiko Velatura.

Romain Jerome Titanic DNA

romain jerome titanic dna

Dodávateľ:  Turkey Seiko Supplier For Gittigidiyor & Sahibinden Seller Home

Stránka objednaného produktu:  http://www.aliexpress.com/product-fm/362022787-Free-shipping-Romain-Jerome-Titanic-DNA-Five-Black-Chronograph-WATCH-luxury-watch-cheap-watch-free-christmas-wholesalers.html

Objednané:  5.február 2011

Odoslané: 15.február 2011 vraj odoslané v tento deň, ale podľa podania na pošte to tak nebolo aj keď som dostal sledovacie číslo takzvané tracking number

Podané na pošte: 25.február 2011

Doručené: 9.marec 2011

romain jerome titanic dna2

Tak ale už poďme k hodinkám. V skutku vyzerajú perfektne až na to že mi prišli iné ako som si objednal viď obrázok. Hodinky majú malý sekundový a 24 hodinový ciferník, chronograf a dátum. Všetko funguje tak ako má . Športový gumený remienok, trošku krátky, môj obvod ruky je 22cm a musel so ho mať zapnutý na poslednej dierke. Priemer ciferníka 40 mm.

Seiko Velatura Yachting

seiko velatura

Dodávateľ: Golden populor store

Stránka produktu:  http://www.aliexpress.com/snapshot/100416985.html

Objednané: 11.janurár 2011

Odoslané: 12.január 2011

Podané na pošte: 15.január 2011

Doručené:  28.január 2011

seiko velatura 2

Hodinky sú presne také ako v obchode predajcu. Majú malý sekundový ciferník, dátum, ostatné funkcie sú žiaľ nefunkčné, čo je škoda, ale čo by som chcel za tie peniaze, možno som to len nevedel nastaviť. Remienok je gumený. Už ich nemám, takže neviem aký presne veľký bol ciferník, ale asi cca 40mm.